Aparat za soft sladoled - C706

Sirovine i alati za poslastičarstvo

Karakteristike
Za sve popularne vrste sladoleda, od light do kremastog, masnijeg sladoleda; od voćnog do mliječnog i jogurt sladoleda. Tri ukusa, npr. vanila, čokolada i “miješani”.

Cilindri
Dva cilindra, zapremine po 3,2 litra.

Tank za bazu
Dva tanka zapremine po 18,9 litara. Koaksijalna pumpa koja ubacuje optimalnu količinu smješe i vazduha u cilindar, čime se postiže konzistentan overrun. Odvojeni rashladni sistem tanka održava temperaturu baze ispod 5ºC tokom Auto i Standby modula rada.

Signalne lampice
Digitalni displej očitava broj sati proteklih od prethodnog čišćenja da bi se obezbijedila sanitarna ispravnost proizvoda. Signal “baza na minimumu” obavještava operatera da treba dodati bazu. Može se uključiti i zvučni alarm koji signalizira da je baza na minimumu. Kada se upali lampica “baza nestala” aparat se gasi da se spriječe kvarovi.

Touch Screen Kontrola
Mikroprocesorske kontrole na dodir su omogućene preko dugotrajnog touch panela od kaljenog stakla. Mogućnost odabira više jezika. Stalno mjerenje konzistencije sladoleda da bi se obezbijedio kontinuirani kvalitet soft sladoleda. Temperature baze u tankovima i cilindrima mogu se prikazati u svakom trenutku u ºF ili ºC. Brojač omogučava operateru da vidi broj izdatih sladoleda.

Standby
Tokom dužih perioda neizdavanja sladoleda, aparat održava konstantnom temperaturu baze u tankovima i cilindrima i čini je bezbjednom za upotrebu.

Dva točka sa kočnicama
Prednji točkovi imaju mogućnost zaključavanja. Brava se lako oslobađa kada aparat treba pomjeriti radi čišćenja.

Sigurnosni sistem za zabravljivanje vratanaca
Štiti operatera od povreda jer mješač ne može da se pokrene ukoliko se prethodno vratanca cilindra ne postave na svoje mjesto.

Vrata cilindra
Vrata cilindra izrađena od specijalne, termo-izolacione plastike, omogućavaju brzu ekstrakciju sladoleda jednostavnim povlačenjem ručice. Povratne ručice su standardni dio opreme.

 

Preuzmite PDF